Praktijkexamen

Machtig Rijschool Skillz met DigiD

Voordat de rijschool het praktijkexamen
voor je gaat aanvragen moet je daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als de rijschool een praktijkexamen of toets voor je heeft gereserveerd of als deze is verschoven. Daarnaast zijn je adresgegevens automatisch voor jouw rijschool beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR.

Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD. DigiD is je persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd. 

*Als je tevens een Tussentijdse Toets wenst te doen moet hier een aparte machtiging voor worden afgegeven. (TTT)

$

Machtig Rijschool Skillz met DigiD

$

Tussentijdse Toets mogelijk.

$

Het praktijkexamen duurt 55 minuten

Het praktijkexamen voor de personenauto duurt 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf. Je kunt je instructeur vragen om mee te rijden en bij het eindgesprek aanwezig te zijn. Dan leer je des te meer van het examen. Soms kan de instructeur uiteindelijk niet mee omdat bijvoorbeeld een examinator in opleiding voorrang krijgt.

Rijschool skillz

Wij zijn trots op onze leerlingen / cursisten. Met een slagingspercentage van 81% voor hun eerste examen.

Sylvia Fleuren

Wat onze klanten zeggen

“Sylvia is een topper. Mijn dochter is in 1 keer geslaagd. Mijn dochter heeft faalangst en Sylvia wist haar goed voor te bereiden op het examen en stelde haar altijd gerust. Syl bedankt!”

“Bedankt voor de duidelijk uitleg en hulp bij mijn theorie-examen. Sylvia, je bent een topper. “

R

Rijschool skillz

Onze passie is het goed en veilige op weg sturen van beginnend bestuurders. Wij zullen er voor zorgen dat er veel veilige kilometers gereden zullen worden en iedereen zo snel mogelijk de weg op helpen. 

De rit

Dan begint de rit. De examinator let onder meer op je beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op zeven examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en de bijzondere manoeuvres. Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt.
Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld.

Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Tijdens het examen rijd je een gedeelte – zo’n tien tot vijftien minuten – zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Als je voor dit praktijkexamen tijdens de tussentijdse toets een vrijstelling hebt verdiend voor de bijzondere manoeuvres, dan wordt dit onderdeel overgeslagen. De vrijstelling geldt altijd alleen voor het eerstvolgende examen na jouw tussentijdse toets.

Geslaagd
Direct na afloop vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag. Als je bent geslaagd, bespreekt de examinator het zelfreflectie-formulier (CBR) met je en wordt je Verklaring van rijvaardigheid en de Verklaring van geschiktheid geregistreerd in het Centraal Rijbewijzen Register (CRB). De gemeenten en het CBR kunnen dit register raadplegen om vast te stellen of je bent geslaagd voor het examen. De registratie van de Verklaring van rijvaardigheid is drie jaar geldig, de registratie van de Verklaring van geschiktheid een jaar.

Gezakt
Wanneer je bent gezakt, licht de examinator toe welke onderdelen onvoldoende waren. Het uitslagformulier met deze punten ontvang je via de e-mail. Het is verstandig deze punten te bespreken met je instructeur in verband met vervolglessen.

Daarna bespreekt de examinator het formulier zelfreflectie met je. Wanneer uw antwoorden op het zelfreflectieformulier (CBR) verschillen van de bevindingen van de examinator, is het verstandig dit ook met jouw instructeur te bespreken.

 

Het rijbewijs ophalen
Bij het gemeentehuis in je woonplaats kun je, tegen overlegging van een pasfoto, legitimatie en het vereiste bedrag, uw rijbewijs aanvragen. Deelnemers aan de proef 2toDrive (begeleid rijden) moeten bovendien de begeleiderspas aangevraagd hebben voordat ze het rijbewijs kunnen aanvragen. Om bij de gemeente voor het rijbewijs in aanmerking te komen, moet je op het moment van aanvraag in Nederland wonen en in het jaar daarvoor minstens 185 dagen in Nederland hebben gewoond.

N

Altijd dezelfde instructeur

N

Rijden in een nieuwe Volkswagen Polo

N

Alle auto's zijn rookvrij

N

Betrokken instructeurs

N

Leren rijden zoals rijden bedoeld is

N

Specialist in rijden / lessen met faalangst

RIJSCHOOL SKILLZ

Rijschool Skillz oefent in het examengebied van Haarlem. Cursisten kunnen worden opgehaald in Heemskerk, Beverwijk, Velsen-Noord, Uitgeest, Castricum, Wijk aan Zee, Velserbroek en IJmuiden.

 

Neem contact op
×

Klik op klantenservice om je vraag te stellen

×